Jelentősen csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések és a stroke kialakulásának kockázata azoknál, akik mindennap fogyasztanak tojást.
A tojás egészségünkre gyakorolt hatásáról jót is, rosszat is lehetett hallani az elmúlt években. Sokáig azt hirdették, hogy magas koleszterintartalma miatt csak mértékkel szabad fogyasztani, mivel növelheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Több kutatás is igazolta azonban, hogy a tojásfogyasztás nem növeli meg számottevő mértékben a vér koleszterinszintjét, és a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát sem emeli. Sőt: a rendszeres tojásfogyasztás éppen hogy védheti a szívünket!
Az anyatejjel egyenértékű a tojás A tojás azon kevés élelmiszerek egyike, ami az összes nélkülözhetetlen aminosavat tartalmazza. Tévhit, hogy a magas koleszterinszintért lenne felelős, és elhízni sem fogunk miatta, biológiai értéke ugyanakkor az anyatejjel egyenértékű. Hatásairól bővebben az alábbi cikkünkben írtunk!