Jótanácsok, cikkek, blog

Miért fogyasszunk télen déligyümölcsöt?

Miért fogyasszunk télen déligyümölcsöt?

A téli időszak fokozott kihívások elé állítja a szervezetünket. A hidegebb napokra ezért a téli szezon legegészségesebb immunerősítő gyümölcseit szedtük csokorba. Nézzük, mely déligyümölcsök lehetnek segítségünkre a következő hetekben!

Hosszú az út a tányérunkig

A trópusi, szubtrópusi éghajlaton élő növények terméseit a távolság és a hosszú szállítási idő miatt nem érett állapotban szüretelik. A déligyümölcsök fogyasztható állapotukat a szállítás célpontjában, jelen esetben hazánkban érik el. Ezáltal tápanyagtartalmuk kisebb, mintha termőhelyükön éretten és frissen fogyasztanánk őket. Mindezek ellenére a változatosan étkezők számára fontos kiegészítők lehetnek a napi élelmirost-, vitamin- és ásványianyag-szükséglet fedezéséhez.

két narancs, két kivi, két citrom, két grépfrút
A déligyümölcsök hosszú utat tesznek meg a tányérunkig.

A citrusok egyik jellemző tulajdonsága az alacsony szárazanyag-tartalom, aminek köszönhetően az energiatartalmuk is csekély (30–50 kcal/100 g). Zsírt gyakorlatilag nem tartalmaznak, és a fehérjetartalmuk is kevés (1 g/100 g). Jellemző összetevőjük a szénhidrát (10 g/100 g), és általában C-vitaminban gazdagok (30–50 mg/100 g). Élelmirost-tartalmuk magas (2–3 g /100 g), ami kedvező hatással van az emésztőrendszerünkre. A gyümölcsök és a gyümölcsalapú élelmiszerek fontossága a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expón is a fő témák között szerepelt. A rendezvényen számos kistermelő nyert bemutatkozási lehetőséget, akik alternatívákat mutattak az egészségesebb ételek elkészítéséhez és fogyasztásához.

Információ, adatok

A vállalkozás adatai:

Varga Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Adószám : 23551844-2-02

Főtevékenység : 4631 Zöldség-, gyümölcs-nagykereskedelem

Székhely : 7761 Kozármisleny, Nárcisz utca 34. 2.

Cégjegyzékszám : 02 09 077999

Telefonszám : +36 72 412-954  Mobil : +36 30 533 0049

Email cím : vargaker@gmail.com

   

 

 

Térkép